05.07.2012.

Guardiola: Alba je veliko pojačanje za Barcu


Jordi Alba


Bivši trener Barcelone, Josep Guardiola, pohvalio je Jordija Albu, te se raduje što će ga sljedeće sezone gledati u katalonskom dresu.

S Nou Campa je u četvrtak stigla potvrda da je postignut dogovr s Albom, koji je za 14 miliona eura odštete stigao iz Valencije, a 23-godišnji bek, koji briljira u dresu Španije na Euru u Poljskoj i Ukrajini, već je prošao La Masiju.
 
"Jordi Alba je veliko pojačanje. Uživat ću gledajući ga u Barceloni sljedeće sezone, jer je vrlo dobar igrač", izjavio je Guardiola za indonezijsku televiziju RCTI, osvrnuvši se i na svoj uspješan mandat u Barceloni:
 
"Imao sam privilegiju trenirati nevjerovatnu momčad, s filozofijom u kojoj svako vjeruje i igrače koji su vrlo talentirani, koji su težili tome da svaki dan budu sve bolji. To je tajna svih uspjeha koje smo imali".
 
"Najbolji igrač? Svi su dobri. Xavi, Messi i Iniesta imaju puno talenta, ali tu su bili i Carles Puyol, Victor Valdes, Thierry Henry i Samuel Eto'o. Zasluge pripadaju kompletnoj momčadi", dodao je 41-godišnjak.
Uzivajte uz NAJBOLJU muziku

Sign by Danasoft - Get Your Sign


PosjeteMoj banner

Sign by Danasoft - Get Your Sign


BROJAČ POSJETA
20049

Powered by Blogger.ba

Dizajn napravio - silvionba.